Головна
Дубровицька
міська рада
Міністерство освіти і
науки України
Департамент освіти і науки
Рівненської ОДА

Провідник по сайту  »   » » «Від Пилипа Орлика до сьогодення…»

«Від Пилипа Орлика до сьогодення…»

   Джерелом права будь-якої держави є Конституція. Її ще називають Основним Законом, який закладає підґрунтя організації і діяльності держави та формування у ній громадянського суспільства. Конституція – це своєрідний суспільний договір, у якому народ визначає основні напрями свого подальшого розвитку та існування, гарантії прав і свобод громадян у суспільстві.   Україна свого часу створила першу європейську конституцію – «Пакти і Конституції прав і вольностей Війська Запорозького» Пилипа Орлика. Цей документ на десятки років випередив розвиток західноєвропейської правової думки, заклавши дійсно демократичне підґрунтя в процесі українського державотворення.

   З нагоди 26-річчя ухвалення Конституції в Україні сьогодні, 28 червня 2022 року, у сквері біля Дубровицького будинку культури відбувся челендж  «Від Пилипа Орлика до сьогодення…», учасниками якого були заклади культури Дубровицької міської ради.

   Конституцію Пилипа Орлика, якій понад 300 років, називають першою писемною Конституцією Європи. І минулого року вона вперше побувала вдома, в нас, в Україні. Ми впевнені, що рано чи пізно і Конституцію Пилипа Орлика, і Конституцію незалежної України точно вивчатимуть щасливі та усміхнені наші дітки – в Донецьку, Луганську, Маріуполі, Херсоні, в Криму!

   За сприянням Рівненської обласної державної адміністрації, Департаменту культури та туризму, міжнародного благодійного фонду «Незламна українська нація» участь у заході взяла заслужена артистка України Олена Білоконь з благодійним концертом «Молитва за Україну».

   Жителі Дубровицької громади бурхливими оплесками та щирими посмішками дякували за підняття патріотичного духу, а також вітали нашу гостю і дарували квіти.

   Тож нехай це свято несе кожному з нас впевненість у безхмарному конституційному майбутньому нашої держави, у нашому щасливому та мирному завтрашньому дні. Нехай кожен день нашого життя буде сповнений успіхами і новими здобутками, міцним здоров’ям, радістю та родинним благополуччям. Саме тому сповнені життєдайною силою, натхненням, єднаймося у процесі перемоги над ворогом та побудови демократичного громадянського суспільства!

   Зі святом Тебе, Україно! З Днем Конституції!

   Слава Україні! Героям Слава!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Переглядів: 2 358
Уважаемый пользователь! Вы используете устаревший браузер Internet Explorer 6.
Дальнейшее использование этого браузера влечет за собой высокий риск заражения Вашего компьютера вирусами.
Чтобы сделать пребывание в Интернете более удобным и безопасным, рекомендуем установить себе    Internet Explorer 9