Головна
Дубровицька
міська рада
Міністерство освіти і
науки України
Департамент освіти і науки
Рівненської ОДА

Провідник по сайту  »   » » СИМВОЛ ВІРИ

СИМВОЛ ВІРИ

   Під знаком Тризуба обороняли Українську Народну Республіку, він був на нагородах і листівках Української повстанської армії, на лацканах піджаків учасників багатотисячних мітингів проти комуністичного тоталітарного режиму наприкінці 80-х років.

   19 лютого 1992 року, Верховна Рада України затвердила тризуб як Малий герб України, визначаючи його головним елементом великого Державного Герба України.

   Державний Герб України є одним з офіційних символів поряд з прапором, гімном та Конституцією. Він поєднує в собі дух нашого народу, підкреслює свободолюбство та незалежність, уособлює нашу єдність, зв’язує між собою покоління українців.

   Сьогодні, біля меморіального  знаку малого Державного Герба України із флагштоками Державного прапора України та Прапора Української  повстанської армії до Дня Державного Герба України пройшов захід «Символ віри».

   Усі присутні вшанували хвилиною мовчання світлу пам'ять тих, котрі в розквіті сил віддали своє життя за волю і кращу долю України, чиї імена назавжди вписані в наші серця та історію нашої держави.

   Із Днем Державного Герба України привітали учасників заходу почесні гості, а саме : депутат Рівненської обласної ради Віталій СУХОВИЧ, заступниця голови Сарненської військової адміністрації Руслана САВЧУК та лейтенант Владислав НОВАК, які зауважили, щоб усі свідомі громадяни шанували та оберігали символи нашої боротьби та незламності, самоідентичності та національно-патріотичного духу.

   Наш герб, це наша святиня,  яка має давню та величну історію, він народжений із споконвічного народного прагнення  до волі та незалежності. Національний символ, що уособлює тисячолітній зв’язок поколінь – минувшини, сьогодення та майбутнього.

   Шануймо наші державні символи, наші обереги, за які помирали кращі  сини та доньки української землі!

   Слава Україні! Героям Слава!

 

 

 

 

 

 

 

  • Переглядів: 1 659
Уважаемый пользователь! Вы используете устаревший браузер Internet Explorer 6.
Дальнейшее использование этого браузера влечет за собой высокий риск заражения Вашего компьютера вирусами.
Чтобы сделать пребывание в Интернете более удобным и безопасным, рекомендуем установить себе    Internet Explorer 9