Головна
Дубровицька
міська рада
Міністерство освіти і
науки України
Департамент освіти і науки
Рівненської ОДА

Провідник по сайту  »   » » Вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

Вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

І рани їхні вже їм не болять…

Жовто-блакитний стяг покрив їм тіло

Як крила ангела, злітаючи назад,

Небесна сотня у вирій полетіла…

   Щорічно 20 лютого в Україні відзначають День Героїв Небесної Сотні. У цей день згадують про подвиг учасників Революції гідності та вшановують пам’ять загиблих під час протестів. 

   Революція гідності є однією з наймасштабніших подій у новітній історії України. Однак у боротьбі за права людини та громадянина, демократію і свободу українці заплатили високу ціну – 107 загиблих Героїв Небесної Сотні.

   Сьогодні відбулося покладання квітів біля пам’ятного знаку «Героям Небесної Сотні».

   Вклонитися пам'яті загиблих за Україну прийшли очільник Сарненсьої військової державної адміністрації Олександр Кохан та керівники місцевого самоврядування.

   Усі присутні вшанували хвилиною мовчання світлу пам'ять тих, хто вже ніколи не повернеться до нас, яких сьогодні згадує не лише Дубровиччина, а й вся Україна, які віддали своє життя за мир та спокій кожного з нас.

   Традиційно в цей день відбулася всесвітня тиха акція «Ангели пам`яті» із вшанування Героїв Небесної Сотні і всього Небесного воїнства. Власноруч виготовлені ангели, які символізують загиблих за Україну і нашу спільну болючу пам'ять та віру в перемогу світла над темрявою, розвісили на гілках дерев у сквері біля пам’ятного знаку «Героям Небесної Сотні».  

   Революція Гідності засвідчила: українці не просто обрали шлях до Європи, а й готові за нього боротися, відстоюючи власні права та свободи. У світі Україну почали сприймати як державу з власною самобутністю, історією та гідністю, здатну захистити суверенітет.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  • Переглядів: 1 815
Уважаемый пользователь! Вы используете устаревший браузер Internet Explorer 6.
Дальнейшее использование этого браузера влечет за собой высокий риск заражения Вашего компьютера вирусами.
Чтобы сделать пребывание в Интернете более удобным и безопасным, рекомендуем установить себе    Internet Explorer 9